Bursa’nın değerleri okullarda tanıtılıyor

0
1218
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentin değerlerinin Lise öğrencilerine tanıtımına yönelik hazırladığı “Yaşayan geçmişi ile Bursa Okulunuzda” projesi tüm hızı ile devam ediyor.

Bursa’nın turizmden aldığı payın artırılması için bir taraftan kentin değerlerini uluslararası fuarlarda görücüye çıkaran Büyükşehir Belediyesi diğer taraftan kentin değerlerinin bizzat Bursalılara da tanıtımı için yoğun çaba harcıyor. Lise öğrencilerine Bursa’nın değerlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen “Yaşayan geçmişi ile Bursa Okulunuzda” projesi Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü bünyesinde olan ve 4 yıldır devam eden proje kapsamında; Bursa’nın tarihi ve kültürel değerleri, UNESCO Dünya Mirası Alanları, Bursa Müzeleri görsel bir sunum ile öğrencilere anlatıldı. Kentlilik bilinci ve UNESCO Dünya Mirası Alanlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen projede bugüne kadar Bursa’nın farklı ilçelerinde 90 okuldan 17 bin öğrenciye ulaşıldı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI